Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 16 juli 2010

Weer eens tijd voor een dvd’tje

Nu het WK-voetbal is afgelopen, gaat de TV behalve voor nieuws en docu’s ook weer eens aan voor een aantal nog te kijken films. Dezer dagen kijken we o.a. naar de DVD’s (nog bedankt Arnold !) van de Millenium-serie van Stieg Larsson.
Goed verfilmd, maar de boeken zijn stukken beter ! Wat een prachtige situatie- en persoonsbeschrijvingen in die boeken en wat een spanningsopbouw. Daarom een algemeen advies : lees altijd eerst het boek en bekijk dan de verfilming ! Echter, voor mij persoonlijk was alleen de verfilming van De Ontdekking van de Hemel beter dan het boek (van Harry Mulisch).

2 opmerkingen:

  1. Stieg III zit in de koffert, leg de film maar vast klaar. (of heb je stiekem al gekeken ..)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn, gracias. Neen nog niet gekeken, Arnold moest hem eerst zelf nog zien dan stuurt ie hem op. Maar ja, wij zijn van de boeken. Dus eerst het boek lezen. Goeie reis a.s. zondag.

    BeantwoordenVerwijderen