Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 5 juli 2010

Boerka en nikab verbod

Na België en Frankrijk heeft ook Spanje de afgelopen dagen gekozen voor een verbod om het dragen van nikabs en boerka's in de openbare ruimte. De motie werd met een kleine meerderheid aangenomen in de Spaanse Senaat. Volgens de conservatieve oppositiepartij Partido Popular (PP), die de motie indiende, zijn de sluiters discriminerend en schenden ze de waardigheid van vrouwen. Toch gek, dat Wilders bijna wordt verketterd als hij dit soort zaken in NL bespreekbaar wil maken !
Na bijna acht eeuwen mohammedaanse dominantie (711-1492) op het Iberisch schiereiland dreef het christendom in 1492 de Moren terug op Afrikaanse bodem. Op dit moment wonen er op een totaal van 42 miljoen inwoners 800.000 moslims in Spanje. In NL daarentegen zijn het 1 miljoen moslims op 16 miljoen inwoners ! Dat verklaart toch wel veel !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten