Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 7 juli 2010

La naranja mecánica (de oranje machine)

Vanochtend bij het opstaan wat last van de beenspieren, van al het gehos en gespring van gisteravond. En een beetje schor. De adrenaline is wel weer verdwenen.
Onze buren noemen ons al dagen "los Tulipanes", maar de laatste dagen spreken alle Spanjaarden over ons als "la naranja mecánica" (de oranje machine).

Vanavond weer een spannende voetbalavond. Voor Duitsland de revanche voor de EK-finale van 2008 toen Spanje Europees kampioen werd. Voor ons is elke uitslag mooi. Als Duitsland wint, wordt het zondag voor Holland een prachtige revanche voor 1974 en wellicht heel mooi voetbal. Als Spanje wint, hebben we zondag sowieso hier een mooi feest ! 
Vanavond weer kijken naar een groot scherm op Plaza Iglesia in ons dorp, tussen Spanjaarden en enkele Duitsers. We denken eraan in het oranje te gaan, wel met een Spaanse vlag om onze schouder.

1 opmerking: