Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 17 november 2010

Een hele geruststelling


Zojuist lezen we op internet het volgende bericht. Niet dat we geen oog dicht deden de laatste tijd, maar toch een hele geruststelling. Haha.

Tweede huis in Amsterdam toch toegestaan

Uitgegeven:17 november 2010 09:06
Laatst gewijzigd:17 november 2010 11:03

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam versoepelt de regels voor een tweede woning in de stad. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.


Deze zomer ontstond ophef onder bezitters van een pied-à-terre, toen de gemeente hen per brief opdroeg hun woning beschikbaar te stellen voor sociale huur.
Het doel was volgens de gemeente om kennelijke leegstand in kaart te brengen en daarop actie te kunnen ondernemen.


Nu zegt het hoofdstedelijke gemeentebestuur het eenvoudig te willen maken om een tweede woning in de de stad aan te houden.

Wethouder Freek Ossel laat aan AT5 weten dat het bezitten van een tweede optrekje wordt toegestaan als het een koopwoning betreft of een huurwoning van meer dan 648 euro per maand.
© NU.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten