Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 27 november 2010

Er wordt geschoten !

Het jachtseizoen is open en dat horen we. Er staan overal rode waarschuwings- bordjes. Vooral in de namiddag en in het weekend wordt er flink geschoten in onze vallei van de Peñones. Linke soep voor wandelaars dus. Nou begrijpen we ook waarom onze buren Antonio en Rita tijdens hun dagelijkse wandeling door de campo in gele hesjes lopen ! 






Er wordt compleet met mooie jachthonden vooral gejaagd op patrijzen, hazen en konijnen. En natuurlijk gaan de vrijetijdsjagers ook voor de “jabalis”, de wilde zwijnen. Niet zozeer voor het kerstdiner. Volgens traditie bestaat dat hier voornamelijk uit “choto”. Geitjes van enkele maanden oud. De geitenhoeders lopen nu nog dagelijks met flink grote kuddes. In januari zullen die kuddes       behoorlijk uitgedund zijn.





Voor mijn part mogen die jagers ook eens de roedels met verwilderde honden aanpakken. Die zijn soms ook een gevaar voor wandelaars. Maar ja, hot dogs zijn hier niet populair. Het jagen in het hier achtergelegen natuurpark (op herten, steenbokken etc) is gelukkig voorbehouden aan de jachtopzieners van de junta. Ook hier overal bordjes.
Onze gele hesjes blijven (nog steeds netjes verpakt) in de auto. In afwachting op pech onderweg. Wij wandelen wat meer in het dorp en langs het strand. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten