Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 1 november 2010

Todos Los Santos

Vandaag is het zoals elke (ex-) katholiek weet : Allerheiligen. In Spanje is dat natuurlijk een Fiësta, een nationale feestdag waarop alles gesloten is en iedereen vrijaf heeft. In NL in 1960 afgeschaft. Ik heb nooit kunnen wennen aan het toch heidense Haloween. Een surrogaat trouwens voor wat we hier in meemaken. Alhoewel Spanje pretendeert een seculiere staat te zijn, bepaalt de katholieke agenda (letterlijk dan) nog steeds het dagelijks leven. 
Natuurlijk zijn de bloemenwinkels wel open. Het zal wel druk worden op de begraafplaatsen.


Het heeft gisternacht behoorlijk gestormd (er was ook gewaarschuwd voor extreme windvlagen tot 80 km p/u). Als voormalig Noordzeekustbewoner zijn wij wel wat gewend. Ook heeft het hevig geregend. Toch was het overdag in Nerja regelmatig opgeklaard met volop zon en bleef de bewolking in de bergen hangen. Temperaturen tegen de 20 graden. Vanochtend is de dag begonnen met een strakblauwe lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten