Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 30 oktober 2011

De dames van Bertolli

De internetkrant van ons dorp besteedt er een uitgebreid artikel aan. Het is namelijk dezer dagen precies 10 jaar geleden, dat hier in Frigiliana een van de leukste TV-commercials voor een pastasaus van Bertolli werd gemaakt. Het reclamefilmpje (40 seconden) werd opgenomen in de eeuwenoude suikerriet- fabriek El Ingenio. Alle actrices en figuranten uit deze commercial waren vrouwen uit het dorp hier. Voor de 3 dagen die de opnames duurden kregen de dames tussen de 50.000 en 100.000 pesetas uitbetaald (300 en 600 euro). En dat was voor de meesten meer dan een maand pensioen. 


Inmiddels hebben we heel wat gezichten uit de film leren kennen. De "cheffin" is de moeder van onze aannemer Francisco, terwijl we ook de moeder van onze vroegere buurman Paco zien optreden. Op de foto's een overzicht van El Ingenio ten tijde van de opnames en enkele pauzerende dames. (foto's uit www.noticiasfrigiliana.com)


Hieronder de bewuste reclame (via YouTube).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten