Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 24 oktober 2011

Redding van de Euro ?

In El Pais van vanochtend staat deze veelzeggende tekening. Een impressie van een staatsiefoto van de wanhopige regeringsleiders gisteren bijeen in Brussel in een poging de Eurocrisis op te lossen.
Gisteren was een onverwacht mooie, zonnige en droge dag. Na een flinke strandwandeling bekijken we 's avonds via Uitzending Gemist op TV en internet de nieuws- en actualiteitenrubrieken. Via Twitter en verschillende blogs duiken we nog eens in de meest actuele ontwikkelingen van alle pogingen door de politiek om de Eurocrisis op te lossen. Het worden spannende dagen. Het lijkt onwaarschijnlijk, dat er a.s. woensdag ineens wel een oplossing is. Pessimisten vragen zich af of we donderdag nog euro's kunnen pinnen. Ik blijf een geboren optimist en vertrouw op de Chinezen. Nadat ze de US-dollar hebben gered, zullen de Chinezen wellicht ook via het IMF de Euro gaan redden. Dat onze Euro straks een stuk minder waard wordt, moeten we dan maar voor lief nemen. Naast optimist ben ik natuurlijk ook een realist ! Deze maandag begint grijs en er vallen fikse buien. De temperatuur blijft rond de 20 graden steken.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten