Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 31 oktober 2011

Vrije dag

Al jaren probeert de commercie het katholieke Spanje te verleiden tot het vieren van Halloween. Dat begint tegenwoordig aardig te lukken. De schappen in de supermercados liggen al dagen vol met Halloweenprodukten. Gisteravond was er in Nerja een lange Halloweenoptocht en in Maro is er zelfs een meerdaags Halloween-festival. Ook in ons dorp lopen vandaag veel kinderen verkleed rond. Vandaag zijn de scholen dicht. Spanjaarden zijn praktisch, want morgen is het "Día Todos Los Santos" (Allerzielen), een nationale feestdag waarbij alles dicht is. Dus nemen ze massaal ook vandaag vrijaf en hebben zo een kleine vierdaagse vakantie. Zo'n snipperdag noemen ze hier een "puente". Het is dus een soort herfstvakantie, één met met prachtig weer. Volop zon en 22 graden. De kinderen moeten in de loop van de middag wel mee naar de begraafplaatsen, om te poetsen. Het moet er voor morgen als werkelijk iedereen er bloemen komt leggen natuurlijk mooi uitzien. Spanje blijft zijn katholieke tradities trouw, Halloween of niet. 
Tijdens het snoeien van de palmbomen, hoog op een ladder, heb ik gisteren een hielblessure opgelopen. Verrekte spier of zoiets. Met een ijszak, Voltarén-creme en rust moet het genezen. Vandaar nemen we vandaag maar ook vrij-af. Dat lukt goed met de boeken van David Baldacci op onze e-reader en iPad, mooie thrillers zich voornamelijk afspelend in het Washington na 9/11.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten