Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 20 oktober 2011

Het gezicht van de Verontwaardigden

Ja hoor, eindelijk geven vandaag in een interview in het Financiële Dagblad de Nederlandse pensioenfondsen toe, dat er op korte termijn moet worden gekort op de pensioenen. Ik heb er op mijn blog al een jaar geleden voor gewaarschuwd. Vanaf 2013 en mogelijk al vanaf 2012 worden de gepensioneerden tussen de 3 en 15% gekort op het door henzelf gespaarde pensioen. Best vervelend, net nu ook ik volgend jaar met pensioen ga ! 
Het wachten is trouwens op de mededeling van de overheid, dat ook het AOW-gedeelte van het pensioen vanaf volgend jaar lager zal worden. Dat kan met de huidige monetaire en financiële crisis niet uitblijven. Ondanks kalmerende woorden van de policiti.
Als het daarbij blijft moeten we met zijn allen nog tevreden zijn. Het kan altijd nog slechter worden als de Europese regeringsleiders er de komende weken niet in slagen een reddingsplan voor de eurocrisis te maken. Dan kan zomaar de Euro verdwijnen en/of de Europese Unie uit elkaar vallen.
Veel analisten geven als verklaring voor de huidige situatie aan : de hebzucht van velen van ons. Niet alleen de bankiers wilden steeds hogere bonussen, ook aandeelhouders wilden meer dividend en hogere koersen, spaarders en investeerders hogere rentes en rendementen. En wij ? Kijk eens om je heen en zie in welke luxe de meesten van ons tegenwoordig in NL leven. Neen, wij hoeven niet verontwaardigd te zijn, we moeten gewoon een tandje terug. 
De echte slachtoffers van de huidige crisis - de werkelozen, jongeren, huizenkopers, en nu dus ook de gepensioneerden - noemen zich terecht "los indignados" (de verontwaardigden). Met de wereldwijde occupy-beweging krijgen ze ineens ook een gezicht. 


Er is gelukkig ook goed nieuws vandaag. Vanmiddag wordt bekend, dat de Libische dictator Kadaffi is opgepakt en gedood.




(foto's komen uit De Volkskrant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten