Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 9 oktober 2011

Snelheidsperikelen


Vandaag rijden we via de A2 richting Oss. Er wordt behoorlijk hard gereden tussen Utrecht en Amsterdam. En juist dit wegstuk blijkt - zo lees ik in een artikel uit De Telegraaf - een melkkoe te zijn voor de Nederlandse staatskas. Vorig jaar augustus werd de tot tien banen verbrede snelweg officieel opengesteld, maar de maximumsnelheid werd verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur.
En dat blijkt de schatkist flink te spekken. Sinds de openstelling zijn tot nu toe bijna 125.000 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Cijfers van de KLPD tonen aan dat met 159 flitscontroles bijna om de dag controle op de snelheid werden uitgevoerd. De schatting is dat gedurende de afgelopen periode meer dan 2 miljoen euro aan boetes op het traject van de A2 is geïnd. Ook een manier om een deel van de aanleg terug te verdienen ! 
Gelukkig rijden we met onze "groene" Daihatsu constant rond de 100 km. Het is ook wel weer heel vreemd als je voorbij Utrecht op diezelfde A2 ineens borden ziet staan met 130 km per uur. 
(foto ANP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten