Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 12 oktober 2011

Día de la Hispanidad

Het koelt 's nachts nog nauwelijks af, we slapen nog met alle ramen open. Vanochtend is het al snel warm. Zelfs de Spanjaarden spreken van een zeldzaam warme herfst. Rond het middaguur wordt het tegen de 30 graden. Het is opvallend stil in de campo en het dorp. Het is trouwens de laatste dag van de Féria in Nerja.
Vandaag is een Fiesta Nacional de España (nationale feestdag) in Spanje. Het is de jaarlijkse Día de la Hispanidad, de dag waarop Columbus in 1492 de Americas (Amerika) ontdekte. Deze dag wordt ook gevierd in de meeste Zuid-Amerikaanse landen. In de USA wordt deze Columbus Day niet echt gevierd. In heel Spanje en vooral in Madrid zijn grote militaire parades en hier in Andalucía veel stierenvechten. In ons dorp merken we alleen, dat de gemeente, school en de meeste winkels gesloten zijn. Het wordt te warm om op het land te gaan werken. Mooie gelegenheid om me vandaag nog eens te verdiepen in het leven van Cristóbal Colón, zoals Christoffel Columbus hier wordt genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten