Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 7 februari 2012

De gevolgen van een droge wind.

Vanochtend zien we langs de snelweg naar Málaga tot twee keer toe een bermbrand. Het is enorm droog en er staat al dagen een behoorlijke wind. Met een onvoorzichtige boer (vaak ook een extranjero) die restos agrícolas vebrandt levert dit een heel groot risico op voor een zich uitbreidende grote brand. 
In Málaga Hoy lezen we vanochtend, dat de bosbrand van de afgelopen dagen in onze provincie de grootste is geweest sinds 2001.  Afgelopen zaterdag is het vuur begonnen met het verbranden van wat onkruid en snoeihout. Vanochtend is het pas geblust. Honderden brandweermannen, veel blusvliegtuigen en blus-helikopters hebben het vuur, dat steeds door de wind weer oplaaide, bestreden. Meer dan 750 hectare bos (naaldbomen en kastanjes) is in de Sierra Bermeja (tussen Málaga en Ronda) verwoest. De foto's komen uit Málaga Hoy.

Afgelopen nacht heeft het weer behoorlijk gewaaid. Wasmanden en stoelen vlogen over de patio en zelfs de zware houten poort sloeg door enkele rukwinden open. In pyjama heb ik vannacht e.e.a. opgeruimd. Zonder buitenverlichting, want er was een prachtige volle maan. Ook zonder extra trui of jas, het was gewoon zacht. Vanmiddag zitten we op het voorterras te lunchen in de zon. Bij meer dan 21 graden wordt het snel te warm. Toch maar in de schaduw dus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten