Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 februari 2012

Hulp voor de bolletjesslikkers

Met een Twitter-berichtje van NiceNieuwWest worden we vanochtend uitgenodigd om bolletjesslikkers te gaan helpen...... De eerste gedachte bij deze oproep is natuurlijk "het moet niet gekker worden hier in Amsterdam !" Maar even de volledige tekst achter deze Twitterkop gelezen. Vandaag levert de Dierenbescherming in onze deelgemeente gratis pakketjes vetbolletjes voor de vogels. Hiermee wil ze de aandacht vestigen op  de gevolgen van de kou voor de dieren die in het wild leven en dan met name voor de vogels.

Het is na een grijze dag gisteren vandaag in Amsterdam weer strakblauw en overdag even onder nul. Heerlijk om onze dagelijkse wandeling te maken. Uit voorzorg lopen we uitsluitend op de schoongemaakte fietspaden. I.v.m. een bezoek aan de tandarts, zijn we te laat om AVRO's Prinsengrachtconcert on ice te bezoeken. We moeten het met deze foto's van TVNH doen. Het concert door The Paradiso Orchestra schijnt heel bijzonder geweest te zijn. 




Morgen is er in de bevroren grachtengordel weer een evenement. De Telegraaf organiseert dan de race der racen, een schaatswedstrijd op de korte baan op de Keizersgracht.
De Elfstedentocht mag dan deze week niet doorgaan, er zijn honderden schaatsers die 'm vandaag wél rijden. De rit die voormalig Olympisch schaatser Ben van de Burg rijdt, volg ik vanmiddag af en toe live. Hij rijdt met een webcam op zijn hoofd. Hele fraaie beelden van Friesland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten