Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 24 februari 2012

Gipsy-jazz om de hoek

Het was er eigenlijk nog steeds niet van gekomen. Op nog geen 10 minuten wandelen van ons appartement ligt een van de fraaiste theaters van Amsterdam, Theater De Meervaart. Als architectuur-liefhebber heb ik de lijnen van het gebouw al vaak gefotografeerd. Vanavond komen we er - via een tip van buren (bedankt Hanneke en Eric) - voor de eerste keer binnen. Voor een optreden van het Rosenberg Trio. Mede door de goede akoestiek en geluidsinstallatie wordt het een enerverend concert.
Het begon eind 1986, toen contrabassist Nonnie Rosenberg door broer Nous'che en neef Stochelo - werd gevraagd voor een optreden. De rest - duizenden optredens over de hele wereld en mooie cd's later - is history. Tijdens hun anniversary tour spelen ze veel nummers samen met pianist Peter Beets, percussionist en zanger Eddie C. en violist Christiaan van Hemert. De folder met teksten als ervaar een avond vol vurige gipsy-jazz krijgt gelijk. Het is inderdaad genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten