Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 6 februari 2012

Klus geklaard

In NL komt het bestuur van de Vereniging Elfsteden bij elkaar. Eind van deze week of begin volgende week - tenminste als het zo blijft doorvriezen - "gaet it aon". Hier in Spanje probeer ik buurman Antonio uit te leggen wat zo'n elfstedenkoorts in NL doet. Ik geloof, dat hij het na een kwartier begrijpt. Daarna praat hij met veel passie over zijn grote ergernis. De huidige rechtse regering van de Partido Popular schijnt maandelijks 3 miljoen euro te betalen aan de Katholieke Kerk. Spanje blijkt dus momenteel toch niet zo'n seculiere staat te zijn als we dachten. Weinig scheiding tussen kerk en staat. We zitten aan een Portugees biertje (Argus) op ons terras, want even na twee uur in de middag (tegen lunchtijd !) is de klus is geklaard. Het wijnveld is omgehaffeld. De mannen worden bedankt met een visschotel.


Morgenochtend richting Málaga Airport, 2,5 uur daarna wacht de vrieskou in NL ! Pieter stuurt ons een foto van de bevroren Sloterplas rondom ons huis en van de thermostaat van ons Amsterdamse appartement : 17 graden ! Morgen wordt het daarbinnen zeker wel 20 graden......Vanmiddag is het hier in de buitenlucht, op ons terras in de zon 20 graden, en dat zonder c.v. !!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten