Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 29 februari 2012

Niet zomaar een computerwinkel

Toen het in 1912 werd geopend zeiden critici, dat het statige Hirschgebouw aan het Leidseplein een exacte kopie was van het Londense warenhuis Selfridges. Het was in ieder geval op dat moment de grootste winkel van NL. Van binnen was het een en al luxe wat de klok sloeg. En dat was wat het internationale modehuis Hirsch & Co wilde: een fraaie ambiance waar dames uit de betere kringen zich hun robes lieten aanmeten. De afgelopen jaren was het gebouw de huisvesting van een groot ABNAMRO-filiaal, diverse kantoren en kunstgaleries.





















Het gebouw staat de laatste tijd weer flink in de belang- stelling, want hier heeft Apple sinds kort zijn hoofdkantoor in de Benelux. En op de begane grond openen ze op 3 maart a.s. een enorme flagstore. Het wordt wat aantal producten betreft 's werelds grootste Apple store. Gisteren waren alle ramen nog met oranje plastic afgeplakt. Op allerlei Apple-websites verschijnen al weken stiekem gemaakte foto's van het spectaculaire interieur. Er hangen voortdurend Apple-freaks rond het gebouw en a.s. zaterdag worden vele duizenden bezoekers verwacht. Veel locale media in Amsterdam vullen er momenteel hun redactionele kolommen mee. Apple hoeft niet te adverteren. Zelfs foto's van het luchttransport gisteren van de eerste nieuwe iPad3 van China naar de USA staan in veel kranten.

2 opmerkingen:

  1. He die Jan, weet je al meer hoe ziet het er van binnen uit?? Of was jij niet een van die rondhangende freaks ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit geweten van de gelijkenis tussen Selfridges en Hirsch & Co. Ik ben nu meerdere malen in het gebouw geweest (maar noem me geen Apple fanboy!). En het is inderdaad schitterend, ook van binnen. Heel ruim opgezet.

    BeantwoordenVerwijderen