Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 17 februari 2012

Lol en leed dicht bij elkaar

Osseknarren ? Neen, we zijn hier niet in Oss, maar in Osdorp. En hier - in Nieuw-West - wordt ook carnaval gevierd. Vanavond krijgen de Osseknarren de sleutel van ons stadsdeel uitgereikt en begint het feest met het Flauwenkullenbal. De muziek wordt verzorgd door de Fluttetutters. Ik verzin het niet, het staat vandaag allemaal op de internetsite van ons stadsdeel. De kleinkinderen komen de komende dagen hier logeren. Dus genoeg carnaval in huis. 
Vandaag wordt bekend, dat in NL nog eens twintig pensioenfondsen met ingang van april 2013 de uitkeringen gaan verlagen. Gelukkig gaat het ABP mij maar met 0,3% korten. Veel pensionados worden gekort met de maximaal toegestane 7%. 
Rond het middaguur wordt bekend, dat het begrotingstekort in NL over 2011 (!) 4,8% bedraagt. Dit betekent extra bezuinigingen, waarover de regering de eerste 3 weken van maart het eens moet gaan worden. Spannend, dus kijken we naar de wekelijkse persconferentie van minister-president Mark Rutte.
Halverwege deze rechtstreekse TV-uitzending slaat Twitter op hol. Prins Friso schijnt een uurtje of wat geleden nabij het Oostenrijkse Lech bedolven te zijn onder een lawine. Ondanks een afgekondigd "lawinegevaar 4" is de prins toch gaan skiën en nog wel buiten de piste. "Roekeloos", noemen we dat toch ? Na 20 minuten is hij uitgegraven onder de lawine, gereanimeerd en per heli naar een ziekenhuis in Innsbruck vervoerd. Alle TV-zenders passen hun programmering aan en gaan live, elk kwartier druppelt het nieuws binnen. Met de iPad op schoot volg ik e.e.a. via Twitter en raadpleeg andere sites. Leuk, dat ik steeds v.w.b. nieuws een minuut voor lig op de TV-zenders. Tegen 17.00 uur is de toestand van Friso "stabiel maar nog niet buiten levensgevaar". Natuurlijk heel erg voor de familie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten