Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 27 oktober 2012

Erfgoed

In onze provincie Málaga vinden momenteel de Jornadas Europeas de Patrimonio plaats (de dagen van het Europees Erfgoed). In het kader daarvan zijn alle musea hier dit weekend gratis toegankelijk. Een beetje wat we in NL kennen als in het museumweekend. Omdat we nog nooit naar het vorig jaar geopende nieuwe museum in Nerja zijn geweest, is zo'n erfgoed-dag een mooie aanleiding om het vandaag eens te bezoeken. Officieel heet het el Museo de Historia - Fundación Cueva de Nerja. Het ligt niet zoals veel musea op een prominente plaats, maar wat verscholen in een hoek van het Plaza de España. Het plein boven de ondergrondse parkeergarage. Het gebouw was al drie (!) jaar geleden helemaal gereed, maar door een ordinaire politieke strijd tussen de lokale PP en PSOE is het pas afgelopen jaar geopend. 
Het fraai ontworpen museum geeft een mooi beeld van de geschiedenis van de regio Axarquia en Nerja. Van het tijdperk van het Paleolithicum, de Romeinse overheersing, de invloed van de Moslims tot de huidige tijd. Veel opgravingen uit de Cuevas de Nerja (de pas in 1959 ontdekte grotten) worden er tentoongesteld.
Het is na twee dagen bewolking en regen weer strakblauw en met 22 graden zijn er nog behoorlijk wat badgasten in zee, zo zien we vanaf het Balcón de Europa. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten