Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 19 oktober 2012

Verlies

Sinds we de Apple TV hebben, kijken we meer films dan ooit tevoren. Je hoeft ze alleen maar (als mp4) in iTunes te zetten en af te spelen. Met de hulp van Pieter hebben we zelfs ons cinemasurroundsystem kunnen aansluiten op de Sony en Apple TV. 
Soms zit er tussen al die films die we kijken een echt juweeltje. Zoals de film die we gisteravond zagen : A Single Man (2009) met in de hoofdrol Colin Firth als de Britse professor George Falconer in het Los Angeles van 1962 (Cuba crisis).
Het filmdebuut van modeontwerper Tom Ford gaat over het leven van Falconer nadat diens vriend en partner door een auto-ongeluk is omgekomen. Het is een verhaal met hier en daar wat humor over verlies en rouwverwerking. 
Er zit spectaculair camerawerk v.w.b. kleurenwerk in en de muziek van Abel Korzeniowski is zo prachtig, dat ik de hele soundtrack direct heb gedownload en de hele ochtend al op heb staan (luister hier maar eens) Een echte aanrader dus.

Gisteren kwam in de namiddag na ons zwemuurtje (watertemperatuur nog 21 graden) een dichte bewolking opzetten, waaruit het gisteravond flink is gaan regenen. Heel goed voor het land. Vanochtend begint weer bewolkt en af en toe is het wat druilerig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten