Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 6 januari 2011

Geen bisschop, maar drie koningen.

Volgens mij is er een simpele verklaring voor het feit, dat ze in Spanje geen sinterklaasfeest kennen. Hij is er namelijk gewoon niet, de Sint viert zijn verjaardag niet hier, maar in NL.
De Spanjaarden vieren op 6 januari wel een soort sinterklaasfeest. Bijna nog uitbundiger dan in NL. Niet met één bisschop, maar met jawel drie koningen ! 


Volgens de katholieke kalender is het vandaag El Dia de los Tres Reyes. Drie Koningen, kennen we zo nog ? Die drie Wijzen die uit het oosten kwamen. Het is niet alleen een dag waarop de kinderen onder de cadeaux bedolven worden. Het is ook maar gelijk een officiële feestdag (Fiesta, Epifanía). Alles is dicht en iedereen is vrij. 
Gisteravond waren er overal optochten met veel muziek en loopgroepen (soort carnavalsoptocht) waar de drie koningen het slot vormden. De optochten worden ook wel "cabalgatas" genoemd vanwege de vele meelopende kamelen, olifanten etc. Op TV Andalucía / Canal Sur rechtstreekse uitzendingen vanuit de grote steden. Met herhalingen vandaag. Het enthousiaste commentaar lijkt op dat van een voetbalwedstrijd ! 

Het is deze ochtend prachtig weer, zon en zo'n 18 graden. Mike loopt met één kruk rondjes rond het huis. Haar gemiddelde snelheid gaat omhoog.
Vanmiddag moet ze een stukje heuvel op. We gaan naar het verjaardagsfeest van Mathilde - ze wordt 40 - in restaurant El Ingenio (naast de caña-fabriek). Uiteraard is het buiten, in het zonnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten