Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 11 januari 2011

Heerlijke cactus



Nog steeds staan de grote cactusstruiken op ons land in bloei. De rode vruchten zijn (eenmaal schoongemaakt natuurlijk) zo uit de hand heerlijk om te eten. Volop vitamine C bovendien. De geiten die hier regelmatig langs komen schijnen vooral de bladeren lekker te vinden. Niks vooraf schoonmaken. Ze happen flinke stukken eruit, compleet met de stekels ! In een kookboek lezen we, dat je als mens ook die cactusbladen kunt eten. Mits goed geprepareerd natuurlijk. Vooral in Mexico schijnt dat populair te zijn. Wij laten er hier de geiten maar van genieten en eten af en toe de vruchten.
Vroeger werden dit soort cactusstruiken in lange rijen aangeplant. Niet alleen voor het kweken van vruchten, maar om als erfafscheiding te dienen en grotere dieren tegen te houden. Je kunt aan de hand van die cactussen nog vaak zien waar de grenzen tussen stukken land liepen. Helaas zien we in de campo tegenwoordig steeds meer die lelijke ijzeren palen met gaas als erfafscheiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten