Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 2 maart 2011

Financieringstekort Spanje loopt terug, en in NL ?

De Spaanse regering heeft dezer dagen bij monde van een trotse Minister van Financiën (Elena Salgado) bekendgemaakt, dat ze hun tekort in 2010 hebben teruggebracht van 11,2 (in 2009) naar nu 9,2 procent van het bbp. En dit alles doordat ze de omzetbelasting met een procentje hebben verhoogd en drastische bezuinigingen in de overheidsuitgaven hebben doorgevoerd. Zo hebben bijvoorbeeld alle ambtenaren in Spanje in 2010 bijna 5% loon ingeleverd ! Ik schreef daar afgelopen zomer al over op mijn blog. En ziehier de resultaten ! Als het zo doorgaat hoopt Spanje tegen 2013 binnen de normen te raken van het Europese stabiliteitspact. Onbegrijpelijk daarom, dat er nog steeds lieden zijn, die denken dat Spanje straks voor miljardensteun gaat aankloppen bij het Europese noodfonds. Spanje lijkt het op eigen kracht te gaan redden.
Ons tweede vaderland zal als voorbeeld moeten dienen voor NL ! Hier roept alleen Mark Rutte met zijn VVD, dat er fors moet worden bezuinigd. En dat is hard nodig als we onze kinderen en kleinkinderen niet willen opzadelen met een enorme staatsschuld. 
Hopelijk zullen de kiezers vandaag tijdens de Provinciale Staten (en Eerste Kamer) verkiezingen hier bij stilstaan en op één van de regeringspartijen stemmen. Als de ploeg van Rutte, die zich trouwens steeds meer als een echte (regerings)leider ontwikkelt, geen meerderheid haalt in de Eerste Kamer zullen de noodzakelijke maatregelen uitblijven. NL zal dan eens behoorlijk in de financiële problemen kunnen komen. Is dit een stemadvies ? Ja !    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten