Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 7 maart 2011

In Spanje langzamer rijden !

In El Pais staat een grafiekje met de ontwikkelingen van de literprijzen van de benzine (gasolina) en diesel (gasóleo). De Spanjaarden klagen steen en been over de prijsstijgingen van de afgelopen weken. Een logisch gevolg van de onrust in een aantal olieproducerende landen. Alhoewel je in NL voor benzine vandaag al meer dan € 1,70 betaalt (in Spanje € 1,28) en voor diesel meer dan € 1,40 (in Spanje € 1,25), is het toch relatief voor de Spanjaarden relatief duurder. De lonen zijn er aanzienlijk lager dan in NL. 
De Spaanse vice minister-president, Alfredo Pérez Rubalcaba, heeft aangekondigd, dat met ingang van vandaag voor onbepaalde tijd de maximum snelheid op alle snelwegen wordt verlaagd naar 110 km per uur. Tegelijkertijd worden de tarieven van de treinkaartjes met 5% verlaagd. Met deze en een achttal andere maatregelen wil men een besparing bereiken op het brandstofverbruik. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten