Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 15 maart 2011

Waar halen we in godsnaam de energie vandaan ?

Als gevolg van de aanhoudende en zich steeds meer verspreidende onrust in de Arabische wereld zullen we meer te maken krijgen met aanvoerproblemen van olie.
Van de beelden uit Japan van de lekkende kerncentrales zijn veel mensen doodsbang geworden. Dus de komende jaren hoeven we ook niet veel te verwachten van meer kernenergie.


Dus het wordt : óf onze welvaart doet een stapje terug (zal ook beter zijn voor het milieu) óf er zullen nog sneller dan nu andere vormen van energieopwekking moeten  komen. Zonne energie lijkt dan toch het meest haalbare. Dat is dan in deze wereld in crisis eens een positief geluid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten