Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 28 maart 2011

Plaatjes uit het "Groene Hart"

Begin zestiger jaren (van de vorige eeuw) hebben planologen met een visie aangedrongen op het behoud van "het groene hart" van Holland. De streek tussen Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. De toenmalige en opeenvolgende regeringen hebben dat advies als beleid verankerd in talloze planologische plannen. De laatste twintig jaar wordt er wel behoorlijk geknabbeld aan de randen van dat "Groene Hart". Er vindt bebouwing plaats (woningen en bedrijven) en het is met de vele fiets- en wandelpaden, zorgboerderijen, b&b's, ook hier op het platteland behoorlijk druk met dagrecreatie. Gelukkig kun je toch nog op veel plekken in dat "groene hart" genieten van de echte Hollandse flora en fauna. Bijgaande foto's die ik vorige week maakte rond geitenkaasboerderij 't Geertje geven een aardige indruk.
    











Het zijn enkele resultaten van een klein uurt rondstruinen met een camera in de aanslag. De natuur heeft mooie kleuren. Als je er maar aandacht voor wilt hebben !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten