Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 26 januari 2012

Even wat anders

De afgelopen dagen flink bezig geweest op het land. De druiven zijn nu allemaal gesnoeid, ook een aantal fruitbomen op de bancales en de olijfbomen zijn gesnoeid. Het snoeihout en onkruid is verbrand. Mike heeft rond het huis en langs de oprit een en ander schoongemaakt. De hoogste tijd dus vandaag voor "even wat anders" al was het maar om de spieren even te ontzien. 
Er zijn van de plaatsjes die je wel ziet op borden langs de snelweg, maar er eigenlijk alleen maar voorbij rijdt. We hebben besloten de komende maanden die dorpen en steden in de buurt, die we alleen van de afslagborden kennen, eens te gaan bekijken. Zo wandelen we vandaag door Vélez de Benaudalla, een dorp aan de rand van het Presa de Rules (het grote stuwmeer waar je met de nieuwe autosnelweg van Motril naar Granada overheen rijdt). Natuurlijk met een mooie kerk (foto), een oud kasteel, maar ook de Jardín Nazari, een prachtige moorse tuin met veel irrigatiekanalen (de Generalife van het Alhambra in het klein). 


Via de N323 komen we bij de Presa de Béznar, het stuwmeer aan de andere kant van de autosnelweg. Met een volume van 53,3 hm3 een flinke plas water.
Via een late lunch-stop in Lanjarón rijden we de Sierra Nevada uit, richting Órgiva dwars door de Alpujarras. 
Langs de A-346 zien we een tiental cabras de montes (berggeiten en steenbokken) tegen de berghelling wat grazen. Met de 18-200mm lens een makkie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten