Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 19 januari 2012

Het einde of een nieuw begin

Volgens de kalender van de Maya's en de oude Egyptenaren komt er dit jaar een einde aan een tijdperk dat 5.126 jaar duurde. De overgang naar het volgende tijdperk zal gepaard gaan met rampen. Die veelal natuurrampen (aardbevingen en tsunami's) als gevolg van zonnestormen zouden beginnen op 21 december 2012.
Volgens de Antwerpse doemdenker, Patrick Geryl,  zijn de Maya's en Egyptenaren afstammelingen van de bewoners van het legendarische Atlantis. Er zijn mensen die denken, dat dit verdwenen continent onder Zuidpool ligt. Volgens anderen ligt het in zee nabij de Andalusische stad Cádiz. Die Atlanten voorspelden in 9792 voor Christus ook een wereldwijde catastrofe en bouwden tienduizenden boten. Velen konden toen ontsnappen naar Egypte en Zuid-Amerika. 
Volgens die rare Belg, Patrick Geryl, zou in december 2012 de Sierra Nevada in Zuid Spanje het enige in Europa geschikte toevluchtsoord voor de verwachte catastrofe zijn.
Misschien dat we dit jaar de kerstdagen niet in NL gaan vieren, maar voor 20 december en de komende dagen een hotelletje boeken in de Sierra Nevada. Het is maar een uurtje rijden vanuit hier...... 
Vandaag zijn er zonnige perioden en de temperatuur blijft rond de 14 graden hangen. Op de agenda staat : verder met het snoeiwerk op de wijngaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten