Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 20 januari 2012

Een bijzondere San Sebastian

Terwijl een groot deel van het gemeentebestuur de stand van Frigiliana bemand tijdens de internationale reis- en toerismebeurs FITUR in Madrid, viert de rest van ons dorp vandaag feest. Het is de naamdag van de patroonheilige van Frigiliana, San Sebastian. Op deze dia del fiesta is alles (winkels, bank, scholen etc) gesloten. Met uitzondering van de vele bars en restaurants natuurlijk. Vanochtend vroeg was er al een processie, het beeld van de heilige Sebastian is voorafgegaan door muziek van de kerk door het dorp gedragen. Doen ze vanavond nog eens over. Als je Sebastian heet, heb je vandaag overal hier vrij drinken ! Overal staan bars buiten en eettenten. Vanmiddag zijn er optredens van dans- en muziekgroepen. Na de processie vanavond is er weer een groot vuurwerk.
Dit jaar vind er een mooi initiatief plaats. Alle horeca mensen storten vanavond de winst van vandaag in een fonds ten behoeve van Pablo Ruiz. Dit is een 15-jarige dorpsgenoot die sinds zijn geboorte paralisis cerebral (een soort hersenbeschadiging) heeft. Met dit fonds zal hij en zijn moeder Yolanda Ruiz in staat zijn om binnenkort een nieuw soort behandeling (Terapía de Scotson) te ondergaan  in Engeland. Blijkbaar vergoedt de Seguridad Social (het Spaanse ziekenfonds) dat niet. De kans is groot, dat Pablo na deze behandeling een betere mobiliteit krijgt en een betere kwaliteit van leven. Waar vind je tegenwoordig in NL nog een dorp (er wonen hier ca 2.000 mensen) waar de gemeenteraad beslist, dat zo'n actie wordt gehouden ! Voor zo'n goed doel kun je je dus rustig een stuk in de kraag drinken.   
Het is de hele dag despejado (onbewolkt) en het loopt tegen de 18 graden. Een groot deel van de dag wordt besteed aan het laatste stukje snoeiwerk op de wijngaard. Ik voel weer spieren op plekken waar ik vergeten was dat ik ze daar had..
Hierbij nog een leuke foto van Leo Tarvainen van een van de dansgroepen van ons dorp met middenin Paco van onze favoriete "winkel van sinkel" tegenover de school.

2 opmerkingen:

  1. Begin maar vast met het omspitten als je klaar bent met snoeien, kunne wij direct beginnen met het zoete werk......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ken je die uitdrukking : "de jongste schouders moeten de zwaarste lasten dragen" ? .............Trouwens zoetigheid genoeg hier.

    BeantwoordenVerwijderen