Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 31 januari 2012

Amandelbloesem

Normaal staan de circa 50 amandelbomen achter ons huis in februari in bloei. Maar als gevolg van de warme winter hier bloeien ze nu al. In veel hoge takken zitten nog amandelen van afgelopen jaar die ik er niet uit heb kunnen halen. Komend najaar die bomen maar eens flink snoeien. Staat gelijk geagendeerd. In mijn moestuin kun je het gezoem van de honderden bijen rond die amandelbomen horen. Het geluid van de lente. Het is vanochtend met 11 graden wel koud. Maar met de zon bereiken we vandaag net zoals gisteren de 15 graden wel weer. Tijdens de heldere nachten met een adembenemende sterrenhemel koelt het wel af naar 5 graden. In het bergmassief achter ons vriest het 's nachts. Een tiental kilometer verderop, aan de noordkant van het bergmassief en in de Sierra Nevada vriest het 's nachts behoorlijk. Gisteravond is er daar trouwens behoorlijk veel sneeuw gevallen. Nederlandse toestanden zal ik maar zeggen. Neen, we zijn erg blij met het micro-klimaat waar wij hier in de vallei mee moeten leven. De invloed van de relatief warme Middellandse Zee op 8 km afstand is voelbaar en het bergmassief houdt de erge koude vanuit het noorden tegen.
Gisteren weer een mooie tocht gemaakt naar Pizarra voor de halfjaarlijkse controle door de uroloog die vlakbij dit Palacio de los Condes de Puerto-Hermoso zijn polikliniek heeft. Alles was prima trouwens.
Afgesloten met een gezellig etentje bij Jan en Maya in Daimalos. 
Vandaag een dag voor kleine klusjes , o.a. zwembad stofzuigen, tuinafval verbranden, nog enkele nesten van processierupsen verwijderen, waterleidingen en druppelaars op het land controleren en wat opruimwerk in de boomgaard. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten