Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 25 augustus 2012

Festival Tres Culturas 3




Vanochtend gaan we met Anouk en kleinkids naar de zaterdagmarkt in het kustplaatsje Caleta de Vélez. Niel scoort er zijn voetbalshirt en -broek van de wereldkampioen 2010, met rugnummer 7 van sterspeler  David Villa. Recht tegenover de vissershaven ontdekken we El Bodegón, een prima tent voor de lunch. Uiteraard vis, veel vis. Als lokkertje hebben ze hier een leuke aanbieding, een emmertje gevuld met ijs en 6 flesjes bier, voor slechts 3 (drie) euro ! 


Hier komen we zeker nog weleens terug als het niet voor het bier is, dan voor de garnalen en espetos.
De rest van de hete middag is het luieren en wat zwemmen. Daarna kleedt de hele familie zich om voor een derde avondje festival. 
Tijdens het concert van de vrouwelijke flamenco band Las Migas steekt er een flinke en warme wind op. Alle vlaggen, vaandels en andere versieringen wapperen af en toe harder dan de muziek. 



De kleinkids hebben het niet zo op storm na hun natte en winderige kampeer- avontuur in de Ardennen vorige maand. Een paar tapasjes later én op een andere plek volgen we enkele nummers van de Nederlandse groep Mdungu. Het is deze avond ennacht ongelooflijk druk. In de zondagskrant zegt een Guardia Civil, dat er meer dan 30.000 bezoekers zijn. Auto's staan tot kilometers buiten het dorp geparkeerd.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten