Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 17 augustus 2012

Pijn

De regering van premier Mariano Rajoy heeft niet alleen in Brussel zijn bezuinigingsmaatregelen uitgelegd. Ook naar de Spaanse bevolking wordt nu steeds vaker duidelijk gemaakt waar de besparingen van 102 miljard euro tussen nu en 2014 worden gehaald.  Alleen al door de verhogingen van de belastingen (o.m. BTW) gaat de regering per jaar 35 miljard meer ophalen. 
Vandaag openen alle ochtendkranten hier met een publicatie van het BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO, (de Spaanse Staatscourant) waarin een opsomming wordt gegeven van 417 verschillende medicijnen. Vanaf 1 september a.s. worden die niet langer meer vergoed door de Seguridad Social (Spaanse ziekenfonds). Toch is er vandaag ook nog wat relatief goed nieuws voor de langdurig werkelozen (33% zit zonder werk). Voorlopig wordt er niet gekort op hun uitkering, ze houden de € 400,= per maand die vorig jaar al door de socialistische premier Zapatero was ingevoerd. Spanje doet zijn best om zijn begroting op orde te krijgen en uit de crisis te komen. Dan is het wel heel raar in een Spaanse krant te lezen, dat de huidige premierkandidaat Roemer in NL de begroting niet op orde wil brengen ! Aardige man, maar zijn ideeën zijn een ramp voor NL. Hopelijk zien die potentiële SP-stemmers tijdig het licht.
In Spanje niks geen overbruggingsperiodes of ingangsdata ergens in 2013 of verder. Neen, hier gaan de meeste bezuinigingsmaatregelen al in vanaf 1 september a.s. Dat is al over twee weken en dat het hier echt pijn gaat doen is zeker.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten