Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 8 augustus 2012

Perceptiemanipulatie

Tijdens deze Olympische Spelen wordt de TV hier momenteel regelmatig afgestemd op de Nederlandse zenders. Tsja, en dan zie je tussen de fantastische sportmomenten door af en toe waar men zich in NL druk over maakt. Zoals een interview met SP-leider Emile Roemer waarin hij verklaart niet mee te zullen doen aan een minderheidskabinet. Schijnt dat hij in de peilingen van gisteren op 37 zetels uitkomt. NL lijkt gek geworden ! Op een site van een ex-luchtmachtcollega lees ik de navolgende veelzeggende verklaring :  "Democratie functioneert uitstekend tot op het moment dat politici beseffen dat de gunst van de kiezer kan worden gekocht met zijn eigen belastinggeld. Dat werkt het beste als de burger in een permanente staat van onzekerheid en afgunst wordt gebracht. Daartoe is een even geraffineerd als perfide systeem van perceptiemanipulie en gelukverschaffing ontwikkeld. Zoals de TV die ons dagelijks een nieuwe misstand voorschotelt inclusief de volksvertegenwoordiger die dat gaat oplossen als je maar op hem stemt."
A las seis por la tarde (straks om 6 uur) komen buurman Antonio en zijn vrouw Rita hier iets drinken. Heerlijk. De gesprekken zullen niet over frauderende Spaanse bankdirecteuren, Griekse ambtenaren, weglekkende pensioenen of Syrische opstandelingen gaan. Neen we zullen het hebben over de hoe we van onze druiven een mooie wijn kunnen maken en de heerlijkste pasas (rozijnen) van Spanje. Niks geen manipulatie van perceptie, maar gewoon een prettige en eerlijke uitwisseling van informatie. Toch kunnen we hier op een berg in Andalucía met hen ook een goed gesprek hebben over de problemen in de wereld waarin we nu leven. Antonio en Rita hebben dan wel geen Rousseau gelezen, maar hun levenswijsheden zitten hen wel diep in de genen. Heel Spanje zucht vandaag onder 40 graden of meer, hier hebben we een heerlijke verkoelende wind vanuit zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten