Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 28 augustus 2012

Incendio

Tijdens mij 84ste baantje in het zwembad zijn er rond enen ineens rookwolken boven Bar El Cerro aan de Loma de la Cruz. Het duurt nog zeker 10 minuten en flink wat meer rook in de vallei, voordat we de sirenes horen van de bomberos en guardia civil. Moet allemaal uit het 10 km verder gelegen Nerja komen. Nog eens 5 minuten later komen er maar liefst vier blushelikopters laag over ons huis vliegen. Die komen van een vliegveld bij Vélez-Málaga.

Ann vindt het helemaal leuk en vooral die waterzak : "..een helikopter met een aardbei" ! Niel vindt het interessant maar is ook bang, dat de heli's boven ons zwembad gaan hangen om de waterzakken te vullen. De hele familie bekijkt het af en aan vliegen van de blusheli's. Ook Pieter kijkt vanuit Amsterdam mee, want Anouk was juist via de iPad met hem aan het facetimen. Vandaar ook hieronder een foto van zijn scherm. 




Tijdens het blussen met de helikopters van Infoca wat ruim anderhalf uur duurt, legt Mike ongestoord de zalm op de BBQ. Na de lunch komt de grootste heli, met dubbele rototbladen een paar keer laag over ons huis.

















We zijn benieuwd naar de precieze locatie van de brand. Dus rijd ik tegen de avond met de auto als een soort ramptoerist toch even naar de Loma de la Cruz. Gelukkig, Hotel Rural Posada Morisca en de nabijgelegen geitenboerderij van Sebastian zijn in tact. 
Het vuur heeft over enkele honderden meters een deel van de barranco bij Sebastian in de as gelegd. Het gaat om drie hectare in El Tejar Alto en het is de Barranco del Doctor. Er wordt nog nageblust als ik arriveer. Door de asregen en wind zijn de huizen en dieren daar wel in gevaar geweest, volgens de bomberos. De piscina municipal (gemeentelijk openluchtzwembad) is de hele middag ontruimd geweest om de heli's water te laten tanken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten