Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 28 juni 2011

Domingo, el Día del Señor

Tijdens onze avondwandeling afgelopen zondag komen we een processie tegen in het dorp. We zien weer heel wat devote bekenden in hun zondagse kleding. Paco's dochter legt ons uit, dat ze "El Día del Señor" (de dag van de Heer) vieren. Ineens weten we het weer. Het is de tiende dag na Pinksteren en dus is het Sacramentsdag. De stoet wordt voorafgegaan door de pastoor die - lopend onder een baldakijn - de monstrans van de dorpskerk met het Corpus Christ draagt. 






Ze lopen langs een tiental voor deze dag verspreid in het dorp opgestelde versierde altaren. Gewoon voor of ín een huis. 
Aan de muren van veel huizen hangen witte gehaakte kleden, lijken wel spreien.

Bij elk altaar stopt de stoet. De kinderen die dit voorjaar hun communie hebben gedaan - ook duidelijk herkenbaar aan hun matrozenpak of witte jurk - strooien er bloemen. De gedachte achter deze processie is ook om de zondagsviering (elke Domingo is día del Señor) in ere te houden.


(foto's genomen met mijn iPhone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten