Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 20 juni 2011

El día E, de dag van de Spaanse Taal

We zijn enige tijd geleden gestopt met onze wekelijkse taalles bij Thea. Maar we oefenen het Spaans nog elke dag. Mike door boeken in het Spaans te lezen, ikzelf door elke ochtend één of meer Spaanse kranten op internet te lezen. Het woordenboek en het praktische “501 Spanish Verbs” liggen dan nog wel onder handbereik.

Afgelopen zaterdag werd "De Dag van het Spaans" gevierd. "El día E" werd geboren als een project van Instituto Cervantes om haar bestaan te vieren, de zichtbaarheid van haar centra te vergroten en gelijktijdig de cultuur in het Spaans te verspreiden over vijf continenten. Vanaf 2009 viert men het feest op laatste zaterdag van het voorjaar. Tijdens de afgelopen twee jaar, hebben alle centra van Instituto Cervantes in vijf continenten- van Sidney tot Brasilia- feest gevierd op deze dag, eveneens de grootsheid vierend van de Spaanse taal en - culturen. Behalve dat wij ons realiseren, dat integratie in een tweede vaderland pas mogelijk is nadat je de taal beheerst, leren we ook Spaans omdat het een echte wereldtaal is.
Want wat zijn de feiten ? 

500 miljoen mensen spreken Spaans
In 2050 verwacht men een groei tot 600 miljoen Spaanstaligen.
Het is de officiële taal in 21 landen.
Het is de tweede taal in de wereld met betrekking tot het aantal moedertaalsprekers.
Het is de tweede taal van de internationale communicatie.
Het is de derde meest gebruikte taal op het internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten