Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 juni 2011

Mooie stad achter de duinen...

“Leven in de brouwerij” en kunst, daar houden wij van. Dus bezoeken we gisteren de gelijkluidende tentoonstelling met verzamelde schilderijen van Jan Steen in het fraaie Mauritshuis in Den Haag. Natuurlijk bekijken we ook de prachtige Rembrandts en Vermeers in de andere zalen.







Heel vreemd, minutenlang kan ik geboeid blijven kijken naar “Het meisje met de parel” van Johannes Vermeer. De meeslepende filmmuziek van de Nederlandse Mona Lisa (Griet’s Theme van Alexandre Desplat) staat op nummer 10 in de iPod in de rechterkolom. Luister maar eens !




Aan het statige Lange Voorhout vergapen we ons aan interessante sculpturen en objecten van de belangrijkste hedendaagse Chinese kunstenaars.  
Deze beeldentenstoonstelling “Den Haag onder de Hemel” (Tian Xia) is net deze week geopend. 











Even verderop, aan het Noordeinde, constateren we aan de vlag in top, dat "de Majesteit" thuis aan het werk is.
"Imponerend en van internationale allure", dat waren onze eerste indrukken van het nieuwe ondergrondse tramstation onder de kruising Spui / Grote Marktstraat.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten