Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 18 juni 2011

Een warm pleidooi voor een koelere aarde

Als we met Niel naar de film Rio gaan in het Ketelhuis in het Westerpark lopen we dwars door de opmerkelijke openlucht-tentoonstelling Cool Globes. Vorige week geopend door Robert F. Kennedy Jr. (inderdaad, de zoon van). 
Het idee voor Cool Globes ontstond op het Clinton Global Initiative in 2005. Een openbare tentoonstelling om het bewustzijn van oplossingen voor klimaatveranderingen over de hele wereld te vergroten. In 2007 was de première in Chicago met de eerste Cool Globes, kleurrijke, menshoge wereldbollen met idealistische en praktische, grotere en kleinere ideeën om de klimaatproblemen aan te pakken. De kunstenaars hebben een duidelijke boodschap : we kunnen dit oplossen. Na Chicago verhuisde de openluchttentoonstelling naar Washington, San Francisco, San Diego, Sundance, Los Angeles en Houston. In het najaar van 2009 was de eerste Cool Globes-tentoonstelling buiten de Verenigde Staten, in Kopenhagen. Vorig jaar stonden wereldbollen voor een beter klimaat tentoongesteld in Science World in Vancouver, langs het Meer van Leman in Genève en in de straten van Marseille. Nu dus op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam, tot eind september. Er staan bijzonder interessante wereldbollen tussen.
(foto genomen met mijn iPhone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten