Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 15 juni 2011

Sonny Boy in de thuisbioscoop

Als filmliefhebbers voelen we ons echte bofkonten. Zijn we enkele weken in NL, blijkt de hele maand juni door KPN-glasvezelnet te zijn uitgeroepen tot filmmaand. Dus kijken we thuis - op de eerste rang - met leuke kortingen via "video-on-demand" veel recente films, in HD nog wel. Omdat we beiden altijd graag eerst het boek willen lezen en daarna pas de verfilming ervan willen zien, is het rijtje boeken dat we nu lezen ook behoorlijk.

Het boek en de film die er dezer dagen echt uit springen, is Sonny Boy. Het verhaal draait om Suriname en haar moederland Nederland, om een liefde tussen een Surinaamse man en een Nederlandse vrouw. In het burgerlijke Nederland in de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Het slot speelt zich af temidden van het geweld in de oorlogsjaren. "Een prachtige film over prachtige mensen in een lelijke tijd", volgens Elsevier vandaag. Gaan zien dus !


Leuk om veel filmlocaties in Suriname te zien. Voor ons zo herkenbaar. Ook leveren de beelden voor mij als geboren Hagenaar weer herinneringen aan mooie oude wijken op. Trouwens, de trap (op de linkerfoto) die ik vorige week nog in Scheveningen fotografeerde, speelt in film (en boek) nog een bijzondere rol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten