Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 24 juni 2011

San Juan begint mistig

Deze ochtend begint mistig. Het is zowel vochtige mist uit zee, maar volgens mij zit er ook nog heel wat rook in de lucht. Veel Spanjaarden merken het niet, die liggen nog te slapen. En als ze al wakker zijn, zal het de eerste uurtjes van deze dag sowieso mistig voor ze zijn. 
Afgelopen nacht was de kortste nacht van het jaar en dat wordt hier gevierd met het festival San Juan. De zomer is nu echt begonnen. Overal langs de kust zijn er gisteravond en afgelopen nacht bonfires (vreugdevuren) gemaakt. Hier en daar was er vuurwerk, ook bij ons in de campo. In Nerja wordt het altijd flink gevierd met veel live muziek, dans en veel drank. Er wordt in zee gezwommen, over vuursintels gelopen etc. Er zitten en staan ook mensen in een yoga-houding te mediteren. Het is een surrealistisch gezicht. Maar toch wel een aardige manier om te zomer te verwelkomen.
Vandaag - de langste dag van het jaar - is alles (kantoren, banken, scholen, winkels etc) gesloten. Mij is nou niet duidelijk of dat te maken heeft met de geboortedag van Juan Bautista (Johannes de Doper) of dat het gewoon het effect van the day after is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten