Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 16 augustus 2011

Bruisend Málaga

Afgelopen vrijdag zijn in Málaga de jaarlijkse Feria losgebarsten. Ze duren tot 21 augustus a.s. Overdag is er in het centrum van alles te doen, veel zang- en dansoptredens, parades, optochten met honderden paarden en drank, veel drank. Vooral het typische feria-drankje Cartojal is populair. 's Avonds verplaatst het feest zich fuera el ciudad (buiten de stad) naar het gigantische feestterrein. Pieter, Niel en ik gaan er per bus naar toe. Wat moet je anders op deze 15e augustus ? Het is Asunción de la Virgin (Maria Hemelvaart) en alles is gesloten. Het is warm en zeer druk, vooral in de voornaamste winkelstraat, Calle Marqués de Larios. Mike, Anouk en Ann verkiezen de rust van het strand bij Mauri.
We blijven hangen in de Caseta "Los Amigos de Pedro" aan het Plaza de la Constitución. Er is tegen betaalbare prijzen voldoende drank, lekker eten , muziek en dans. Wat wil een mens nog meer ? Hierbij wat sfeerplaatjes.

Anders dan tijdens de Semana Santa zie ik relatief weinig buitenlanders. Het zijn voornamelijk Spanjaarden die - ondanks de crisis - volop feesten. Een poging om de Feria van Málaga uit te leggen aan Nederlanders : het is een optelsom van carnavalsmaandag in Den Bosch, Koninginnedag in Amsterdam en het Zomercarnaval van Rotterdam. Maar dat dan allemaal in het kwadraat.




1 opmerking: