Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 29 augustus 2011

Festival Tres Culturas, vierde dag

Ook deze vierde en laatste dag van het Festival 3 Culturas begint voor ons gisteren - na een rustig middagje lezen op het strand bij Mauri - weer met de Ruta de la Tapa. We hebben het beschaafd gehouden en hebben slechts 12 van de 18 bars gehad. Daarmee hebben we wel de inmiddels beroemde camisetas (tshirts) mogen ontvangen. Behalve de commerciële bars en kramen, staan er op het festivalterrein staan ook tentjes die worden bemand door vrijwilligers. De opbrengst van die tenten gerund door vecinos (dorpelingen) gaat naar hun vereniging. Onze favoriet al deze dagen was weer die van La Cofradía (broederschap van de dorpskerk). De tapas caseras (homemade) met conejo (konijn), jabalí (everzwijn) etc. zijn er uitzonderlijk goed.

Op de patio van het cultureel centrum, Casa del Apero, genieten we van de muziek van PENTALFA. Zoals een pentalfa 5 hoeken heeft aan een ster, bestaat deze groep uit 5 leden van de Gallische formatie Luar Na Lubre. We horen mooie muziek uit de Middeleeuwen, maar ook folk uit de verschillende provincies van Gallicië en Ierse volksmuziek. 
Klik hier en bekijk mijn indruk die ik op YouTube heb gezet.
Rond 23.30 uur speelt op het grote podium MELECH MECHAYA. Het is een vrolijk en veel bewegend gezelschap uit Portugal dat klezmer muziek speelt. De oorspronkelijk jiddische muziek is doorspekt met invloeden van de Balkan, zigeuners en ook de Arabische wereld. Natuurlijk zit er ook nog een vleugje fado doorheen en hoor je soms ook de tango. 

De groep biedt ruimte voor een optreden van de hier wonende buikdanseres Victoria Ivanova en wat enthousiastelingen uit het publiek dansen mee op het podium.


Op het laatst staat werkelijk iedereen in het publiek te dansen. Een mooi slot van een fantastisch festival. 


Klik hier en hier en je komt bij twee korte impressies die ik op YouTube heb gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten