Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 26 augustus 2011

Het Festival is begonnen

Gisteravond is het 6e Festival Frigiliana 3 Culturas van start gegaan met een Pasacalles Inaugural (straatoptocht). De titel ervan was La Conquista Musulmana de Frigiliana, uitgebeeld werd de verovering van Frigiliana door de moslims.
Het dorp is weer versierd met veel Middeleeuwse ornamenten en vrijwel alle vecinos (bewoners) zijn gekleed in gewaden uit die tijd. In de vroege Middeleeuwen hadden de Moren het hier nog voor het zeggen, vandaar de Arabische kleding. Ook de mercado (markt) geeft een goede indruk van hoe het er toen uit gezien moet hebben.


Na het espectáculo de fuego (vuurwerk, vuurvreters en kunstvuurwerk) begint om 23.30 uur het eerste van de vele concerten van dit festival.
De groep OREKA TX geeft een wervelende show die tot na enen duurt. Fenomenaal, hoe zij dat bijzondere Baskische slaginstrument, de txalaparta bespelen. Dit is weer eens wat anders dan Slagerij Van Kampen. Op een groot scherm verschijnen beelden van hun reizen door de Sahara, India, Mongolië en Lapland. Daarop spelen en zingen lokale musici simultaan mee met het live-optreden van OREKA TX.  
Heel mooi hoe verschillende culturen in de muziek samensmelten. Bijzonder is het geluid van een Mongoolse zanger en natuurlijk het warme geluid van de Saharoui-zangeres Aziza Brahim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten