Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 28 augustus 2011

Festival Tres Culturas, derde dag

Na weer een stukje Ruta de la Tapa te hebben gedaan ons gisteravond in Casa del Apero laten meevoeren naar het katholicisme ten tijde van Karel V in de late Middeleeuwen. De groep MINISTRILES HISPALENSIS lieten met instrumenten uit die tijd prachtige muziek horen. Veel muziek en gezangen die toen in het Heilige Roomse Rijk - van de Nederlanden tot in Spanje - in de kerken te horen was. Mooi, je zou zo weer in God gaan geloven.  








Kijk voor een impressie van de afgelopen dag hier op het YouTube kanaal van de organisatie.
Op het grote podium was een optreden van de uit Santiago de Compostella en A Coruña (Galicië) afkomstige groep LUAR NA LUBRE. Heerlijke muziek met Celtische invloeden. Het oorspronkelijke lied waar "Scarborough Fair" (van Simon & Garfunkel) op is gebaseerd, klinkt prachtig. Ook spelen ze Celtische nummers die we kennen van Mike Oldfield's CD Voyager. Deze muziek en de op de achtergrond geprojecteerde beelden van het mooie landschap van Galicië inspireren ons om toch maar eens op korte termijn dat bijzondere stuk Spanje te gaan bezoeken. Aan het eind van het concert - ook nu alweer tegen half twee - staat iedereen in het publiek te dansen. Met muziek die we vooral kennen van het Ierse Riverdance kan niemand blijven zitten.
Kijk voor een impressie op YouTube, waar ook ik een filmpje op heb gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten