Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 9 augustus 2011

Lichten op zee.

"Spaanse tonijnvissers mogen oorlogswapens inzetten tegen piraten", kopte enkele dagen geleden een Spaanse krant. Hierbij gaat het om vissers die tot ver buiten de territoriale wateren op tonijn jagen. En tsja, als je dan in de Indische Oceaan verzeild raakt, heb je nou eenmaal rekening te houden met piraten. 
Vanaf de kleine vissershavens aan het deel van de Middellandse Zee waar wij wonen geldt dat natuurlijk niet. Hier varen 's avonds de boten en bootjes een paar kilometer de zee op voor de vangst van calamares, sardientjes, etc. Vanuit ons huis zien we vrijwel elke avond/nacht aan de lichten op zee waar ze hun netten uitwerpen. 
Nabij Cádiz zagen we enkele weken geleden wat grotere schepen die de Atlantische Oceaan opgaan. Ook voorzien van flinke schijnwerpers. Dit zijn geen werklichten meer voor de bemanning. De nieuwsgierige vissen schijnen op het licht af te komen. Dan is het gewoon : netten ophalen. Eigenlijk een ongelijke strijd dus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten