Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 22 augustus 2011

¡ Huelga !

We hadden ons er zo op verheugd, Pieter en ik. Het bijwonen van de eerste competitiewedstrijd van Málaga Club Fútbol tegen Barcelona. De bijna allerlaatste kaartjes waren gekocht (zie hier) en we telden de dagen af om Barça-sterspelers als Messi live te zien voetballen en Nederlandse spelers als van Nistelrooy en Mathijsen bij Málaga. Natuurlijk had ik op deze blog vandaag een verslagje gemaakt van ons bezoek aan het Estadio La Rosaleda. Helaas, hay huelga, de spelers staken vandaag. De eerste keer na 27 jaar en net op een dag, dat wij kaartjes hebben ! Dat is behoorlijk balen.

De Liga de Fútbol Professional (LFP) en de Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) - in NL te vergelijken met resp. de Stichting Betaald Voetbal en de VVCS - hebben een conflict. Er zijn in de twee belangrijkste Spaanse voetbaldivisies veel clubs met financiële problemen (lees : ernorme schulden). Zo zelfs, dat er vele tientallen spelers zijn die nog salaris van vorig jaar tegoed hebben. Het enige wat de AFE wil is, dat er door alle clubs een fonds wordt gevormd, dat - bij betalingsproblemen door een club - de spelers betaald worden uit dit fonds. Klinkt logisch. Even logisch is het, dat clubs die hun betalingsverplichtingen voldoen er niet op zitten te wachten om geld in dat fonds te storten. En ook dat clubs, die betalingsproblemen hebben, dat geld simpelweg niet kúnnen storten. In de vele voetbalkranten hier gaan berichten rond, dat er een aantal grootverdieners onder de Spaanse profs is die nu zelf dat fonds vorm wil geven. In ieder geval wordt er vandaag weer in Madrid vergaderd. Het risico is aanwezig, dat ze er weer niet uitkomen en de voetballers ook het volgend weekend weer niet in aktie gaan komen.
Omdat er op geen enkele website informatie te vinden is wanneer de wedstrijd Málaga-Barcelona wél wordt gespeeld en hoe je je geld voor de kaartjes terug kunt krijgen, rijden we gisteravond toch even naar Málaga. We treffen een hermetisch afgesloten stadion aan, dichte loketten en fanshop. En slechts enkele teleurgestelde voetbalfans. In de bars aan de aanpalende avenidas zenden de TV-zenders wel wedstrijden uit. Die van de Italiaanse en Russische (!) competitie. Spanjaarden kijken naar alles wat voetbal is. Het is ook een strop voor de horeca hier. In de bar waar wij onze teleurstelling met een caña wegdrinken, staan ze op een voetbalavond met 9 mensen achter de bar, vertelt de barkeeper die nu solo staat te werken. Een aantal stamgasten overlaadt ons met tips hoe je je geld kunt terugkrijgen. De wedstrijd schijnt medio december ingehaald te worden. En dan zijn we in NL, jammer. (foto's zijn van Pieter)

1 opmerking:

  1. Zekers te weten vette pech, had mij nochthans zeer verheugd op het verslag ..

    In Oss hadden we dit weekend wel een wedstrijd maar ook zo de problemen

    http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/nationaal/10408730/__Onderzoek_scootmobiel__.html?p=2,1

    BeantwoordenVerwijderen