Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 21 november 2011

Actief

Na anderhalve dag en nacht vrijwel constante regen, onweer en dichte bewolking, worden we vanochtend verrast met een strakblauwe lucht en volop zon. De temperatuur blijft een beetje hangen bij 16 graden, maar in de zon op het terras lijkt het een stuk warmer.
In ieder geval worden we er weer behoorlijk actief van. Uurtje hometrainer bijvoorbeeld. Er wordt ook weer gesnoeid en enkele stenen muurtjes op de bancales gerepareerd, die a.g.v. de slagregens zijn beschadigd.  
Er verandert vandaag niet veel in de wereld. In NL staat vanochtend meer dan 400 km file en zit men in een koude mist. In Spanje hebben - zoals verwacht - na de verkiezingen van gisteren de PP een absolute meerderheid gekregen. Dus hier is in recordtempo een nieuwe regering actief. Gek, dat ik die PP liberaal blijf noemen, terwijl de NOS steevast praat over "conservatief". In België biedt de zoveelste formateur vandaag zijn ontslag aan aan de koning en zijn ze daar dus nog steeds zonder regering. 
In El Sur lezen we, dat vlak bij ons in de campo (paraje de la Fuente Santa) een Duitse dorpsbewoner - in het dorp alom bekend onder zijn apodo (bijnaam) Zapatones - ruzie heeft gemaakt met een Spanjaard. Beiden 50-plusser. Het ging over het lenen zonder toestemming (ik zeg "stelen") van landbouwgereedschap om olijven te oogsten. Er zijn rake klappen gevallen en de Spanjaard is daaraan gisteren overleden. Het is - na de verkiezingsuitslag - natuurlijk het belangrijkste waarover in het dorp wordt gepraat. Als we deze foto uit de lokale internetktant zien, herkennen we ineens deze Zapatones. Het is Martin, de man die jarenlang de mangoboomgaard heeft bijgehouden van de Hobdells (onze vroegere buren van Loma de los Perros). Leek ons destijds niet echt een gewelddadige vent.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten