Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 23 november 2011

Bijenvolk

We zijn gisteren begonnen met het oogsten van de olijven. Het is gisteren en vandaag prima weer om op het land te werken, zon en rond de 18 graden. Op de bancales (terrassen) vlakbij de olijfbomen horen we een constant gezoem. Het wordt veroorzaakt door honderden bijen die afkomen op de bloesem van de nisperos (mispelbomen). De drie nisperos staan volop in bloei. Door de regen van de afgelopen weken en de warme zon is er meer bloesem dan we ooit hebben gezien. Dus dat belooft eind april een mooie oogst te worden van de mispels. 
De mispel zit boordevol vitamine C en is goed voor de maag en spijsvertering. Drieduizend (!) jaar geleden werd de mispel aangeplant in Noord Iran en kwam 700 v.Chr. naar Griekenland en 200 v.Chr. naar Rome. De Romeinen hebben voor een verdere verspreiding van deze boom gezorgd. En daar zijn we ze tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten