Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 14 november 2011

Politieke omwenteling

Het zal niemand in Spanje ontgaan. Ook ons dorp hangt vol met spandoeken van de twee grootste politieke partijen (PSOE en PP), er zijn veel TV-debatten. Komende zondag worden er hier parlementsverkiezingen gehouden. Het zijn vervroegde verkiezingen, want in april j.l. heeft de huidige leider van de PSOE-regering José Luis Rodríguez Zapatero zijn aftreden aangekondigd en deze verkiezingen uitgeschreven. De socialisten van Zapatero die sinds 2004 aan de macht zijn worden naar verwachting zwaar afgestraft voor de huidige situatie in Spanje van de economische onzekerheid en grote werkeloosheid. In alle peilingen staat de PP (Partido Popular) op grote winst.
Naar verwachting zullen de liberalen een nog nooit vertoonde meerderheid halen. De lijstaanvoerder van de PSOE is  Alfredo Pérez Rubalcaba (huidige minister van Binnenlandse zaken). De kranten staan natuurlijk bol van de verkiezingscampagne, la campaña del 20-N. Van de PP is lijsttrekker Mariano Rajoy Brey, toch niet echt een stemmentrekker.
PP-coryfee en oudpremier (1996-2004) José Maria Aznar is de laatste weken weer steeds vaker in het nieuws. Het kan zomaar zijn, dat Aznar de nieuwe Presidente del Gobierno wordt. Na de Arabische landen, Griekenland en Italië is het wel opvallend, dat dit jaar vrijwel alle landen aan de Middellandse Zee nieuwe leiders krijgen.                                                                                  Aan het eind van de ochtend begint het dicht te trekken. De neerslagkans is vanmiddag en vanavond 70%. Het land kan wel weer wat regen gebruiken. De temperatuur daalt naar 19 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten