Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 8 november 2011

Keurmerk geitenmelk en -kaas

In onze campo zijn enkele geitenhoeders actief met hun kuddes van 100 tot 200 geiten. Behalve de chotos (geitjes van zo'n 2 maanden oud) - hier een specialiteit met de Kerst - worden ze niet gehouden voor het vlees, maar voor de melk. Zelfs op de Offerdag gisteren zijn er nauwelijks cabras (geiten) geslacht. Er wonen in ons dorp maar een handvol moslims.
In El Sur lees ik vandaag, dat Andalucía al met zo'n 325.000 geiten op ecologisch verantwoorde wijze melk en kaas produceert. Het gaat om 52 miljoen liter per jaar. De zes coöperaties in onze autonome regio hebben zich nu gebundeld en leveren sindskort hun produkten onder hun eigen merk Procasur. Dus als je een lekker en biologisch verantwoord stukje geitenkaas wilt, koop dan een stuk van het merk Procasur. Hiermee steun je de ecologische geitenhoeders van Andalucía. 
(foto El Sur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten